Een vloer egaliseren is een beetje een ondergeschoven kindje als we het hebben over het leggen van een nieuwe vloer. Dat is vreemd, want een vloer egaliseren is bijna het belangrijkste onderdeel voor het leggen van vloeren in uw woning of projecten! Alleen wat houdt het in? Wanneer moet dat? Wat zijn de voor- en nadelen die verbonden zijn aan het egaliseren van de vloer.

Wat houdt een vloer egaliseren precies in? Een vloer egaliseren, het woord zegt het al. Het gaat over de vloer egaal maken. Dat betekent dat je de vloer gelijkmatig (ook wel effen maar niet waterpas) maakt, zodat het een oppervlak wordt zonder bobbels of oneffenheden. Dat doet uw vloer er mooi en netjes uitziet. Wanneer moet u de vloer egaliseren? Een vloer met bulten en allerlei andere oneffenheden doet uw woning of project er niet mooier op maken. Daarom is het belangrijk dat u de vloer egaliseert. Maar wanneer is dit nodig? Het egaliseren van de vloer kan een genoodzaakte klus zijn die moet worden uitgevoerd voordat er een nieuwe vloer gelegd wordt (PVC Plak). Als de ondervloer niet egaal is, maar bijvoorbeeld textiel of patroon heeft, dan is het verstandig om de ondervloer te egaliseren.

Hiermee wordt de ondervloer strak en glad gemaakt. Indien u een oneffen vloer niet egaliseert, vergroot u de kans op een nieuwe ongelijkmatige vloer. Wij adviseren u graag over het egaliseren van de vloeren in uw woning, omdat dit optisch een beter resultaat genereert. En daarbij verkleint het toekomstige complicaties van uw vloer.