We begrijpen dat een mooie vloer niet alleen bij de aankoop, maar ook in de tijd erna van belang is. Met de juiste zorg en aandacht kun je ervoor zorgen dat jouw vloeren niet alleen stralend blijven, maar ook langer meegaan. Hier zijn enkele handige tips om je vloeren te behouden en goed te onderhouden.

Regelmatig reinigen voor behoud van glans

Regelmatig stofzuigen of vegen is essentieel om vuil en stof te verwijderen dat krassen kan veroorzaken. Voor harde vloeren zoals laminaat of PVC is een vochtige dweil ook effectief om de glans te behouden. Vermijd echter overmatig water, omdat dit schade kan veroorzaken.

Specifieke zorg voor vloertypes

Elk type vloer heeft zijn eigen specifieke zorgbehoeften. Houten vloeren kunnen baat hebben bij periodieke behandelingen met een houtreiniger en -polish. Tegelvloeren kunnen profiteren van een grondige reiniging met een geschikte tegelreiniger. Zorg ervoor dat je de aanbevolen schoonmaakproducten gebruikt die geschikt zijn voor jouw vloermateriaal.

Bescherm tegen krassen en slijtage

Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen op harde vloeren te voorkomen. Gebruik ook matten bij ingangen om vuil en steentjes te verminderen die slijtage kunnen veroorzaken. Overweeg daarnaast om in drukbezochte gebieden zoals gangen en keukens vloerkleden te gebruiken voor extra bescherming.

Vermijd schadelijke schoonmaakmiddelen

Let op welke schoonmaakproducten je gebruikt, vooral bij gevoelige vloermaterialen. Vermijd agressieve chemicaliën die de afwerking van de vloer kunnen beschadigen. Kies eerder voor milde reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor jouw type vloer.

Professioneel onderhoud op tijd

Overweeg periodiek professioneel onderhoud, vooral bij vloeren die intensief worden gebruikt. Professionele reinigingstechnieken kunnen diep doordringen in het materiaal en een grondige reiniging bieden die moeilijk thuis te bereiken is.

 We staan klaar om je te adviseren over het onderhoud van jouw vloeren. Bezoek onze showroom of neem contact op met ons deskundige team voor persoonlijke tips en aanbevelingen. Met de juiste zorg blijven jouw vloeren niet alleen mooi, maar behouden ze ook hun kwaliteit voor de lange termijn. Uiteraard kunnen wij u hier ook mee helpen.